Pozar na Jadovniku - Sjenica

Požar na Jadovniku

Arhiva vijesti 2009, Sjenica vesti

Požar na Jadovniku

Kako smo saznali,pozar na lokalitetu planine Jadovnik poceo je u popodnevnim satima. I ako se nalazio na nepristupacnom terenu,sve vatrogasnke brigade SUP-a Novi Pazar brzo su dosle na mestu koje j e bilo obuhvaceno pozarom,ali zbog velikog prostranstva koji je bio obuhvacen vatrenom stihijom njihov rad se u pocetku nije toliko primecivao.

Vatrogasnoj brigadi iz Novog Pazara u pomoc je priteklo i nekoliko mestana koji su prileteli u pomoc kada su uvideli sta se desava.Takodje,u pomoc vatrogascima pritekli su i 5 sumara sa tog terena. Vatrena stihija je toliko bila jaka i zbog nepristupacnosti terena sirila se tolikom brzinom da je bilo potrebno ogromno vreme i zalaganje kako bi se stihija umirila i stisala.




Prema recima nekih od ucesnika gasnjena pozara,i iz price sa mestanima vidno je bilo prisutno ubedjenje da se mozda radi i o podmetnum pozaru,nego najbolju ocenu o tome dace nadlezni organi koji su se danas u ranim jutarnjim casovima pojavili na mestu radi vrsenja uvidjaja.

Čitaj još:  Sjenica dobila Coca-Cola teretanu na otvorenom

Kako je za nas sajt izjavio rukovodilac ”Srbija Sume” iz Sjenice gosp. Migo Barjaktarevic,procenjuje se da je pozar zahvatio izmedju 100 i 200 hektara ove sume,sto je ocit pokazatelje o kako velikom i stetom pozaru se radilo..
O,materijalnoj steti ce se jos naknadno pricati i utvrdjivati,kada na mestu dodju strucne ekipe za procenu stete.
Jedina ohrabrujuca vest iz ovog slucaja je ta da na svu srecu nije bilo ljudskih zrtava.
Takodje jos u prilog ovoj vesti da napomenemo da je ekipa www.sjenica.com dosla do saznanja da i na teritoriji opstine Prijepolje se razvio jedan pozar koji je lokalna vatrogasna brigada Opsitne Prijepolje uspela da lokalizuje…

Čitaj još:  Sjenički azilanti na putu ka "zemlji bez rata"

Facebook komentari

Leave a Reply