Akcija dobrovoljnog davalatva krvi u Sjenici

Arhiva vijesti 2009

Active Image

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi, bez odgovarajuih uslova i sopstvenih prostorija, ve pet godina, po dva puta godišnje, organizuje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u Sjenici. U saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Uica, jedna takva akcija uspešno je organizovana i prošle srede u prostorijama Tehnike škole.

Slogan ''Mojih pet minuta, neiji ceo ivot'', motivisao je mnoge Sjeniane da se ukljue u akciju dobrovoljnog davalaštva krvi, a škola je postala poznato mesto gde se moe ostvariti taj humani gest. Pored znaajnog broja srednjoškolaca, koji su tom prilikom prvi put dali krv i ostalih novih davalaca, akciji se odazvao i veliki broj radnika Rudnika uglja ''Štavalj'', policije, kao i ostalih graana Sjenice, meu kojima je bilo i onih koji su ve po nekoliko desetina puta dali svoju krv, kako bi spasili neiji ivot. To je, kau, njihova najhumanija misija, u kojoj se odlino oseaju.
Predsednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi, Mirsad Hadiomerovi, zadovoljan je još jednom uspešnom akcijom, jer, kako je rekao, to znai da se broj dobrovoljnih davalaca krvi u Sjenici, kontinuirano poveava.
 
Ovu vijest moete komentarisati na forumu
 
 
 
Facebook komentari

Leave a Reply