Merhamet pokrenuo akciju

Arhiva vijesti 2009

Active Image

Sjeniki ogranak ''Muslimanskog dobrotvornog društva – Merhamet'', pokrenuo je i sprovodi akciju za pomo etrnaestogodišnjoj A.K. iz Sjenice, koja je, nakon majine smrti, pre nekoliko dana ostala bez roditeljskog staranja. Njen otac je umro nekoliko godina ranije, a jedini najblii srodnik maloletne devojice je brat Muhamed. Ona je uenica sedmog razreda, i o njoj se trenutno stara dvadesetpetogodišnji brat, koji, iako radno sposoban, nema zapolenje a samim tim ni redovan izvor prihoda.

Nakon gubitka majke, opština Sjenica je za Muhameda i njegovu sestru obezbedila privatni smeštaj, a dobrotvorno društvo Merhamet i dalje sprovodi akciju prikupljanja novane i ostale pomoi za opremanje iznajmljenog prostora i njihove egzistencijalne potrebe. ''Pošto je njihova rahmetli majka, bila naš korisnik, mi smo detaljno upoznati sa sluajem i uz pomo humanih ljudi, potrudiemo se da im obezbjedimo pristojne uslove za ivot. Jer, sramota bi bilo da maloljetna djevojica iz Sjenice, bude smještena u neki od domova za nezbrinutu djecu, kad ve ima najblieg srodnika. Njima je svaka vrsta pomoi dobrodošla. Sjenica je poznata po humanosti i ve su se odazvali neki humani ljudi. Oni koji ele i u mogunosti su da pomognu, mogu da se jave na broj telefona 063-293-114, a broj iro rauna u banci Intesa je 160-268290-15,'' rekao je za naš sajt, Zlatko Mehonji, predsednik OO MDD Merhamet u Sjenici. On je takoe zamolio sve potencijalne poslodavce iz Sjenice da prime Muhameda na razgovor jer, kako je naglasio, on je radno sposoban i eli da se zaposli, kako bi dobio mogunost da se stara o maloletnoj sestri i u budue.
U sluaju A.K. iz Sjenice, konanu odluku o dodeli trajnog starateljstva, donee Centar za socijalni rad. Prema informacijama koje smo dobili u ovoj ustanovi, sluaj je još uvek u fazi razmatranja, a struni tim za decu bez roditeljskog staranja, ipak, smatra da je smeštaj u hraniteljsku porodicu, za maloletnu devojicu najbolje rešenje.
 
Ovu vijest moete komentarisati na forumu
 
Facebook komentari

Leave a Reply