Invalidi Sjenica

ČLANOVI UDRUŽENJA INVALIDA “DILAVNI”, PRVI PUT PROSLAVILI SVOJ PRAZNIK

Arhiva vijesti 2008

Udruženje invalida ”Dilavni” u Sjenici, osnovano je 2005.godine. Ove godine, prvi put od osnivanja, svečanim ručkom u grilu ”Tarik”, članovi ovog udruženja su proslavili svoj praznik, Dan ivalida. Uz pomoć PRO programa i opštine Sjenica, ove godine realizovan je i njihov prvi projekat ”Sjenica – grad bez barijera”, i od tada se, kažu, njihov status u ovoj opštini polako popravlja. Međutim, još uvek ima i onih koji invalidnast doživljavaju kao nešto što treba skrivati i čega se treba stideti.

Invalidi Sjenica

”Zahvalni smo lokalnoj samoupravi, koja nam je obezbedila sredstva da ove godine, prvi put proslavimo naš praznik. Posebno se zahvaljujemo i direktoru Centra za socijalni rad, Novaku Dumiću, koji nas redovno posećuje. Ono što predstavlja problem, jeste da imamo par potencijalnih članova, koji bi želeli da se učlane u naše udruženje, ali im njihove porodice to ne dozvoljavaju. Ne znam zašto neki pojedinci naše udruženje shvataju kao nešto sramno. Mi smo dokazali da smo ozbiljna organizacija, da smo aktivni, da umemo da radimo i da se družimo. Porodice naših stalnih članova su ponosne na nas. Mi želimo da znamo koliko invalida ima u našoj opštini, i mi želimo da im pomognemo”, kaže za naš sajt, potpredsednica Udruženja invalida ”Dilavni”, Sanija Halilović.

Čitaj još:  Sjenica dobija aktivnu zonu na otvorenom prostoru

Invalidi su ljudi sa posebnim potrebama ali i sa posebnim vrednostima, i ne treba da se stide svojih posebnosti. Njima je potrebna, prvenstveno podrška porodice, da bi udruženi pokazali svoje posebne vrednosti, i dokazali da su jednako važni i ravnopravni članovi svake društvene zajednice. Fatima Bidžević svojoj ćerki Saneli u tome mnogo pomaže. Iako nije invalid, Fatima je, zbog svoje posebne ćerke, član udruženja i proslavlja Dan ivalida. ”Ja imam petoro djece, a Sanela je za mene posebna. Ona je važan član moje porodice i ja se njome ponosim. Ja želim da joj pomognem da se uključi u društvo, da ima svoje ja, da se druži i što kvalitetnije živi svoj život. Poručejem svim roditeljima, koji imaju posebnu djecu, da budu uz njih i da im na sličan način pruže podršku”.

Čitaj još:  Grejna sezona počela

Pogledajte još:

Facebook komentari

Leave a Reply