Predškolci na produženom raspustu

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Sjenički mališani trenutno nemaju obdanište. Kako predškolci, tako i oni mlaÄ‘ih uzrasta još uvek su na raspustu, jer su, u jedinoj ustanovi takve namene u Sjenici, u toku radavi na adaptaciji objekta. ObezbeÄ‘ivanjem dela potrebnih finansijskih sredstava, radovi na rekonstrukciji grejne mreže, koji su bili neophodni kako bi se bezbedno dočekala nastupajuća grejna sezona, počeli su 10.avgusta. Rekonstrukcija grejne mreže, povukla je za sobom dodatne, neplanirane radove, koji će takoÄ‘e unaprediti rad sa decom, naročito u zimskom periodu.

 

Nakon skoro 30 godina, koliko ustanova radi, sada se prvi put postavljaju adekvatni podovi sa termoizolacijom, a u toku je i krečenje prostorija. Svi radovi su u završnoj fazi i očekuje se da će vrtić početi sa radom, najkasnije od prvog oktobra. Zaposleni roditelji, čija su deca u celodnevnom boravku, do tada će se nekako snaći jer, kako kažu, razlog zbog čega vrtić ne radi, opravdava čekanje. Oni znaju da će završetkom započetih poslova, boravak njihove dece u toj ustanovi, biti mnogo prijatniji.
Svi zaposleni u ustanovi, od spremačica do vaspitačica, savetnika i same direktorke, ulažu napor da bi vrata vrtića za sjeničke mališane što pre bila otvorena. Ovih dana i vaspitačice su spremačice. One vredno rade na čišÄ‡enju prostorija u kojima su završeni grubi radovi, pa je moguće da ustanova bude otvorena i pre oktobra. Prema proceni stručnjaka, rekonstrukciju grejne mreže je bilo neophodno izvršiti.
''U toku prošle godine, često su se dešavali kvarovi na grejnoj mreži. Predstavnici Interklime iz Vrnjačke Banje, koji su više puta intervenisali, procenili su da ne smemo čekati sledeću grejnu sezonu, ukoliko se ne izvrši kompletna rekonstrukcija mreže. Naravno, mi smo to shvatili vrlo ozbiljno, ali sa radovima nismo mogli početi ranije, dok nismo obezbedili finansijska sredstva. Onda su se pojavili i neplanirani radovi na postavljanu adekvatnih podova, kojih ranije nije bilo. Nadamo se da će ovi poslovi uskoro biti dazvršeni i da ćemo kroz nekoliko dana početi sa radom, kako u celodnevnom boravku, tako i u obaveznom, pripremnom četvoročasovnom programu'', rekla je za naš sajt Ramiza Kolić, direktorka Predškolske ustanove ''Jela Jovanović i Emina Bučan'' u Sjenici.
Procenjena vrednost radova za rekonstrukciju grejanja je 2,5 miliona dinara, dok će postavljanje podova, predškolsku ustanovu koštati oko milion dinara. Radove izvodi preduzeće ''Termo-As'' iz Sjenice, a finansijska sredstva obezbeÄ‘ena su najvećim delom od Ministarstva prosvete, zatim lokalne samouprave, a značajan deo sredstava, obezbeÄ‘en je štednjom u samoj ustanovi.
 
Ovu vijest možete komentarisati na forumu
 
Facebook komentari

Leave a Reply