Asmir Kolasinac 2008 na takmicenju

Prvi Sjeničanin na olimpijadi

Arhiva vijesti 2008, Sport

Autobus kojim je Asmir Kolašinac, prvi olimpijac iz Sjenice, u nedelju veče otputovao do Beograda, ispracen je aplauzom. Asmirovi prijatelji, rođaci, sportisti i sportski radnici, došli su da isprate prvog Sjeničanina, koji će na Olimpijskim igrama u Pekingu, predstavljati svoj grad i svoju zemlju.

Asmir Kolasinac 2008 na takmicenjuČlanove Olimpijskog tima Srbije, u ponedeljak je primio predsednik Srbije, Boris Tadić. Oni trenutno borave u Kragujevcu, gde su organizovane završne pripreme za veliki nastup, a u Peking će otputovati trećeg avgusta. ”Nikada nisam bio spremniji nego sada, i veoma mi je drago što ću u Pekingu predstavljati svoj grad i svoju zemlju. Nadam se da ću uspeti da uđem u finale”, rekao je Asmir pred polazak na put u izjavi za medije, zahvaljujući se svim svojim sugrađanima koji su došli da ga isprate i požele uspeh na takmičenju.

”Ovo je prvi čovek iz Sjenice koji će nas predstavljati na letnjim Olimpijskim igrama, koje se ove godine održavaju u Pekingu. Ja sam veoma srećan i nadam se da će Sjenica imati još ovakvih sportista”, kazao je direktor Ustanove fizičke kulture, Mirsad Hodžić. Predsednik FK ”Sloga”, Fiko Hamidović, koji je takođe došao da isprati prvog sjeničkog olimpijca, je rekao: ”Asmir je postao novi idol mladim sportistima. Pamtićemo ovaj dan po velikom uspehu za Sjenicu i kao motiv da omogućujemo ovakvim šampionima bolje uslove za takmičenja.”

Čitaj još:  Nakon mesec dana u Sjenici ponovo snijeg

Na autobuskoj stanici u Sjenici te večeri nije bilo uobičajenih suza pri rastancima. Asmir je samouvereno krenuo na put, a na licima onih koji su došli da ga isparate, ogledao se ponos i, reklo bi se, blaga trema. Istovremeno ponosni, srećni i zabrinuti, ostali su Asmirovi roditelji Muradija i Spaho Kolašinac, koji su svom sinu, na putu uspeha, pružali najznačajniju podršku. Sjeničani su dobro zapamtili da je takmičenje u bacanju kugle planirano 15.avgusta, i to će im biti dovoljno jak motiv da prate Olimpijadu i navijaju za našu reprezentaciju, naročito za svog sugrađanina Asmira Kolašinca, koji je, bez obzira na konačni rezultat, već postigao veliki uspeh.

Čitaj još:  Doček u čast Asmira Kolašinca, prvog olimpijca iz Sjenice

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

Leave a Reply