31.07.2008. Sjenica Skupstina

Četiri izborne liste formirale skupštinsku većinu / Sjenica

Arhiva vijesti 2008, Opstina Sjenica, Politika

Umesto 7. avgusta, kao što je zakazano, konstitutivna sednica Skupštine opštine Sjenica, nastavljena je i okončana danas, jer su u međuvremenu 4 izborne liste – od ukupno 7, koliko je ušlo u lokalni parlament – postigle dogovor o formiranju skupštinske većine.

Vladajuću većinu u Skupštini Sjenice, na današnjoj sednici formirali su: Bošnjačka lista za evropski Sandžak sa 14 odbornika, Liga za Sjenicu u koaliciji sa G17 plus i GG Dosta je… sa po 2 odbornika, i 2 od ukupno 3 odbornika sa Jedinstvene liste (SRS, NS i SPS), izuzimajući SRS. Odbornici novog skupštinskog saziva su za predsednika Skupštine izabrali dosadašnjeg predsednika opštine Sjenica, Esada Zornića, koga je podržao 21 odbornik, dok je preostalih 18 odbornika glasalo za Haruna Hajradinovića, kandidata Evropskog pokreta Sandžaka. Za zamenika predsednika Skupštine, izabran je Momir Kovačević (NS), za koga je glasalo 26 odbornika, dok je za sekretara Skupštine ponovo izabran Smajo Skalonić.




Za predsednika opštine Sjenica, tajnim glasanjem uz podršku 21-og odbornika, izabran je advokat Nusret Nuhović, nosilac Bošnjačke liste za evropski Sandžak, a mesto zamenika predsednika opštine, pripalo je kandidatu GG ”Dosta je…” Mensuru Gičeviću. Većinom glasova usvojen je i predlog novoizabranog predsednika opštine Nusreta Nuhovića o sastavu Opštinskog veća, koje će činiti: Faruk Muhović (Liga za Sjenicu), Hasib Dacić (G17 plus), Mladen Rakonjac (SPS), Veroslav Radević (NS), Mustafa Baltić (SDA), Suad Pučić (SDA), dok će – kako je rečeno – sedmi član Opštinskog veća, biti naknadno izabran na narednoj sednici. Kraj konstitutivne sednice Skupštine opštine Sjenica, koja je bila otvorena za javnost i kojoj je prisustvovao veliki broj građana, obeležili su aplauzi i međusobne čestitke.



Facebook komentari

Leave a Reply