U Sjenici otvoren prvi zajednički korisnički servis

Arhiva vijesti 2008

Active Image

NA JEDNOM MESTU internet,mobilna i fiksna telefonija…

U oblasti telekomunikacija, na teritoriji sjeničke opštine, poslednjih godina postignut je značajan uspeh. Prvi put se dešava da ima više slobodnih telefonskih priključaka nego zahteva za istim. A u skladu sa novim konceptom Telekoma, ovih dana je u Sjenici, u prostoru krisničkog servisa fiksne telefonije, otvoren novi, zajednički korisnički servis, koji objedinjuje usluge interneta, mobilne i fiksne telefonije.
''Broj telefonskih priključaka u odnosu na broj stanovnika, naglo raste od 2004.godine, od kada su počela velika investiciona ulaganja. Instalirano je 46.249, a u upotrebi je 36.859. telefonskih priključaka. Izvršna jedinica Novi Pazar, koja, pored Novog Pazara pokriva i opštine Sjenica i Tutin, na kraju 2007.godine bila je, u svojoj regiji, prva Izvršna jedinica koja je u potpunosti digitalizovana, odnosno na čijem području više nema mehaničkih centrala, niti dvojnih telefonskih priključaka'', rekao je u izjavi za medije, prilikom svečanog otvaranja zajedničkog korisničkog servisa u Sjenici, direktor Izvršne jedinice Novi Pazar Daut Kamberović.
U ime Mobilne telefonije Srbije, koja je od samog početka rada značajno prisutna i u ovom kraju, menadžer Regije Istok, Tatjana Premović je izjavila da je u Sjenici i okolini instalirano šest baznih stanica, i da je u planu postavljanje još četiri nove, kao i instaliranje bazne stanice treće generacije. Tako će – rekla je Premović – i stanovnicima sjeničke opštine biti omogućeno, da preko 3G mreže koriste zanimljive i moderne servise vrhunske tehnologije.
Sve usluge korisnika iz oblasti interneta, mobilne i fiksne telefonije, kao i prodaja atraktivnih paketa mobilne telefonije, u zajedničkom korisničkom servisu u Sjenici, biće dostupne radnim danima od 8 do 16 časova.
Facebook komentari

Leave a Reply