Konzorcijum radnika i privrednika, novi vlasnik TP ”SJENICA”

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Aukcijskom prodajom, 29-og februara, privatizovano je i poslednje društveno preduzeće u Sjenici, Trgovačko preduzeće ''Sjenica''. To je ujedno i jedino društveno preduzeće u ovoj opštini, koje je u procesu privatizacije izbeglo stečejni postupak, i u čijoj kupovini su učestvovali radnici.

Početna cena na aukciji iznosila je 14.630.000. dinara, za kupovinu se, reklo bi se do samog kraja, nadmetalo šest kandidata, a po ceni od 176. miliona dinara, preduzeće je kupio Konzorcijum radnika i privrednika iz Sjenice, koje je zastupao direktor Esko Hadžić.
''Visina cene prevazilazi očekivanja, jer se radi o Konzorcijumu radnika koji su stvarali tu firmu, žive od nje i smatraju da ne treba niko drugi da je kupi'', rekao je u ime novog vlasnika Esko Hadžić u izjavi za TV Avala, koja je uživo prenosila tok aukcijske prodaje. Hadžić je tom prilikom potvrdio da će svi zaposleni u firmi ostati na svojim radnim mestima, i da će Konzorcijum radnika i privrednika, kao novi vlasnik, ispuniti obaveze iz ugovora, odnosno nastaviti i unapređivati delatnost preduzeća.
Facebook komentari

Leave a Reply